TWFlady

Wie is The Wonderful Fat Lady?

X.

Sorry, grapje. Ik ben Xandra van Gelder journalist en moeder van twee volwassen dochters. Ik woon samen met de broer en zus Jutter en Jullia, twee Siamese katten, plus meneer van Gelder. De laatste koester ik al meer dan 30 jaar.

Waarom al die zoetigheid?

Ik kan geen dag zonder iets lekkers. Dat heb ik altijd gehad en die enkele keer dat ik een dieet probeerde, verlangde ik te heftig naar chocolade, mijn allergrootste liefde. Wel puur. Van melk houd ik niet.

Eet je nooit hartig?

Dolgraag! Je kunt mij elke nacht wakker maken voor een biefstuk – rare – of voor artisjokken met garnalensaus, gebakken lof of een zuurdesemboterham met hummus. Alleen is een maal pas af met iets zoets aan het eind, dat kan ook één ravissante bonbon zijn.

Liefhebber van toetjes?

Wat heet, als ik een kaart bekijk, sla ik eerst de desserts op. Bijpassend kies ik het voor- en hoofdgerecht. Ik heb een hekel aan die opgepoetste restaurants waar ze de dessertkaart pas aan het eind geven. Ooit, toen ik klein was en zielig vanwege een net gebroken been, mocht ik van mijn vader twee toetjes eten. Ik proef ze nog.

Weet je alles van bakken en het maken van desserts?

Nee. Ik ben een liefhebber, geen professional. Ik ben handig met pan en bakblik, maar ik kan nog veel leren. Verwen me svp met jouw tips&trics. Als ik het zelf niet meer weet, ga ik te rade bij kenners en banketbakkers.

Ben je liever banketbakker?

Ik droom vaak van een eigen taartwinkel in het Centrum van Amsterdam. Een gezellige, prettig afgeleefde plek, waar ik mijn immer groeiende verzameling bordjes, puddingvormen en gekke schaaltjes kan gebruiken. Waar ik de taarten bak, serveer en de klanten beleefd verveel met ellenlange verhalen. Klein nadeel, ik zou mijn eigen beste klant zijn.

Bovendien is journalistiek het mooiste beroep dat er bestaat. Je kunt overal langs, mag alles vragen en kan het dan ook nog opschrijven. Terwijl je een ondertussen van lekkere koekjes snoept.