trust2

Waar luncht TWFL: Trust

Trust, dat is zo’n ding waar moderne mensen moeite mee hebben. Wie zijn er allemaal niet op uit om iets van je te stelen? Het meest nog wel je originaliteit. Bijzonder zal je wezen, nix doen zoals een ander. Al die uniciteit behoeft bescherming. Net zoals je spullen, je beursje en je mobiel.

Het is een verademing ergens te eten waar vertrouwen het uitgangspunt is.  Midden op de drukke Albert Cuyp markt zit het vrij nieuwe Trust. Daar vertrouwen ze iedereen. Je kan eten wat je wilt en betalen wat je ervoor over hebt.

Er wordt heerlijk eten – en drinken – gemaakt door vrijwilligers. Wij dronken versgemaakt sap, de smaken mag je zelf kiezen. De dagsoep en dagsalade waren allebei voortreffelijk. De carrot-gingercake smaakte verrassend, door het gebruik van gember weer eens iets anders dan anders.

De sfeer is eigen. De vrijwilligers werken voor The Trust Foundation, een organisatie die mind trainingen geeft. Vrijwillig werken is daar een onderdeel van. Het motto is: ‘To give is to receive. Giving from your heart encourages you to listen to your inner voice and trust this guidance for decissions in every day living.’

Ik ben niet zo zennerig, dus voor mij was het een oefening. Een oefening in geduld. Alles wordt met liefde klaargemaakt, maar dat kan wel even duren. Zeker als er meer klanten in de zaak zijn. Om elk besteksetje zit een handgeschreven motto. Mijne luidde: hello sunshine! Toeval?

Soms nemen de vrijwilligers in de keuken tijd voor een ritueel. Ze gaan in een kring staan, geven elkaar een hand en lijken geest ver weg en innig verbonden.

Geeft allemaal niets. Het is een bijzondere plek, waar je rustig kunt werken zonder dat iemand je elk kwartier een koffie aanbiedt. Neem de tijd en geniet van een onalledaagse plek in Amsterdam.

Ik heb het de carrot cake gefotografeerd, maar moet nog even oefenen, hier oogt ze nog niet zo lekker als ze wel is.

trustaartje

 

Adres: Albert Cuypstraat 21o (het zit achter de kramen). telefoon 020-207371552

 

trust1

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie