dahlkookboekgoed

Kookboek als presentje

Een kookboek is een fijn cadeau. Om te krijgen, en te geven. Ik kan eindeloos uitweiden over het ideale kookboek, maar een van de belangrijkste zaken vind ik dat er foto’s instaan. Dat je een idee hebt hoe het gerecht eruit moet zien als je bezig bent.

Ik heb een paar winkels waar ik vaak langs ga omdat ze een goeie kookboeken in de uitverkoop hebben.

Favoriet is het Martyrium in de van Baerlestraat, vooral ook omdat die een ramsj hebben om je vingers bij af te likken. Kunst, thrillers, romans, biografien en gekke boeken die je eigenlijk niet nodig hebt, maar die zo’n lollig onderwerp behandelen.

Dit boek van model Sophie Dahl is een aardig toegankelijk kookboek met maakbare recepten. Sophie Dahl is – mocht je het al vermoeden – kleindochter van kinderboekenschrijver Roald Dahl, die overigens ook kookboeken heeft geschreven. Sophie was vroeger fotomodel en is getrouwd met zanger Jamie Cullum. Vanwege haar beroemde familie en haar licht gevulde lichaam wordt ze vaak vergeleken met Nigella Lawson.

kookboekuitv3

 

Een andere ramsjfavoriet is de English Bookstore in de Kalverstraat 223 (tegenover de Kalvertoren), daar hebben ze een uitgebreide kookboekafdeling met verrassende vondsten.

Ik kocht er onderstaand kookboek: Cook in Boots van Ravinder Bhogal. Het is vertaald met de nogal suffe titel Spatels en & Stiletto’s.

 

kookboekuiterkoop2

Haar recepten zijn vernieuwend en eigenzinnig. Cooks in Boots is vrij hilarisch alleen al vanwege de hoofdstukindeling. Die varieert van ‘failliet aan nieuwe Louboutins’, Katereten, ‘Meet te parents’ en natuurlijk mijn Favoriet: PMT, for the times when only chocolate will do.’

Voor café direct, een koffiemerk in Engeland, maakte ze een erg aardige special waar bij desserts de ideale koffie zoekt. Een bron van inspiratie.

 

koekboekuitverkoop1

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie