buiten

Droomhuis gevonden

Sybrand Niessen kan stoppen. Wij hebben het droomhuis gevonden. Het is gewoon te reserveren via booking.com. Kosten: 55 euro per nacht. Casa dos Milagres ligt in Agulhas, het zuidelijkste puntje van Afrika en de plek waar de Atlantische- en de Indische oceaan elkaar ontmoeten.

Voor ons is een vakantie pas geslaagd als we in de etalage van de plaatselijke makelaar naar huizen kijken. Samen mijmeren welke we willen: een afgelegen bouwval, misschien een praktische flat of toch dat gekke station boven op de berg. Verlangen naar bezit is het het ultieme bewijs dat de streek ons bevalt.

uitzichtag

Omroep Max maakt een programma rond dit verlangen. Droomhuis gezocht wordt gepresenteerd door de snoezige Niessen. Per aflevering laat hij een stel drie droomhuizen zien. Elk huis heeft een van de wensen van het stel uitvergroot en bedient een aantal anderen juist niet. Lastig kiezen. De kijkers leven mee en bedenken waar ze zelf wel of juist helemaal niet hun vakantie willen doorbrengen. Het heeft de ideale mix van afgunst – hoezo kunnen zij dat betalen? – en leedvermaak – wat moet je in Spanje als je geen Spaans spreekt.

zit

Wij houden meer van een eigen bedoening dan een hotelkamer, daarom zoeken we naar ‘selfcatering cottages’, zo heet dat hier. De meeste vinden we via Booking of Airbnb. Hij is beter in zoeken dan ik. Hij heeft geduld om door eindeloos veel aanbod te wieden en blijft binnen het budget. Ik laat me snel afleiden door een paleisje dat veel te duur is. Toen hij hij de foto’s van Dos Milagres liet zien, aarzelde hij. Te mooi om waar te zijn. Ik was het ermee eens. Maar ja, een uitzicht kan je niet faken en wat kon er verder mis zijn. Dat het boven een disco ligt – dat hebben we als eens meegemaakt – of naast een vuilnisbelt. We besloten het te proberen.

bed

Het is mooier dan we kunnen dromen. Driehonderd vierkante meter, vier meter hoog en en van wand tot wand uitzicht op een woeste zee. Nauwelijks ingericht waardoor het gevoel van ruimte versterkt wordt. Een keuken met uitzicht op een natuurterrein en – eerlijk is eerlijk – ook een weg, maar die houdt na 25 meter gewoon op. Wij hebben de bovenste etage en helemaal boven een plat dakterras van 300 m2. Beneden is een halve etage, maar die was afgesloten. Hadden we ook nergens voor nodig.

De ronde vorm geeft ons het gevoel dat we in een kasteel leven. Evenals de grote open haard midden in de ruimte. Omdat het hier winter is en de nachten koud zijn, stoken we elke avond. Er bestaan ergere straffen.

keukena

We hebben de verhuurder een mailtje gestuurd of het Droomhuis te koop is. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Het antwoord luidt nee. Een dag later komt een vraag: of we een privé interesse uiten of van een bedrijf zijn. Naar waarheid antwoorden we dat we privé zijn. Er is geen reactie gekomen. Dus als u het wilt kopen, zeg dat u een bedrijf bent. Mogen wij, als vindersloon, dan elk jaar een paar weken logeren?

hoog

 In de opzet van dit blog is gekozen voor smalle foto’s, in dit geval maakt het weg dat het huis zo mooi hoog is. Daarom voor een keer afgeweken van de regel.

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie